CLEANSLATE UV - UV-C desinfiserende løsning som tar knekken på bakterier og virus

 

Smarttelefoner og nettbrett benyttes daglig av nesten alle personer til mange ulike formål. Det man gjerne ikke tenker over er at dette er en smittekilde som man tar meg seg overalt.  Alt fra hjem, skole, sykehus, butikk, reise etc... er mobilen blitt et naturlig innslag. Det som ofte kan være vanskelig er å desinfisere denne på samme måte som vi desinfiserer hendene våre. Kjemikalier tar tid, vanskelig å komme til overalt, og de kan skade skjerm og elektronikken på enhetene. Løsningen er å benytte UVC lys til denne jobben. UVC lys har blitt brukt i helseforetak i over 30 år og er en overlegen metode for å ta knekken på bakterier og virus, selv SARS-CoV-2 som fører til COVID-19. Alle kan benytte denne løsningen, ingen opplæring kreves, og på 20 sekunder desinfiserer man enkelt alle porøse gjenstander. 1200+ installasjoner finnes så langt fra Cleanslate UV, og nå har løsningen kommet til både Norge og Sverige også. 

Hvordan fungerer Cleanslate UV i praksis?

Klikk her for instruksjonsvideo 

 

Cleanslate UV løsningen kan benyttes til mange ulike formål til en rekke forskjellige bransjer. Helsesektoren var først ute, og her gir det en god løsning til både ansatte og besøkende.

2021-03-16_11-20-51.jpg

 

 

Med en kombinasjon at man desinfiserer hendene samtidig som man desinfiserer mobil/nettbrett kan kan i løpet av  20 sekunder oppnå et resultat på 99,9998% desinfiserende tiltak. Alternativet er kjemisk desinfisering med f.eks våtservietter, men dette er både mer tidkrevende, mer kostbar i bruk og mindre miljøvennlig. Det foretatt studier i USA som viser at dette er en vinn-vinn situasjon får både budsjettet og miljøet. Mer informasjon om studien finner du her. CleanSlate UV: Full Facility Device Sanitizer Deployment Case Study

 

Med sitt store volum kan man desinfisere flere enheter samtidig, f.eks 3 mobiltelfoner for maksimal effektivitet. Dette gjør at den passer perfekt inn i miljøer med stor trafikk og mange besøkende, slik som hoteller, treningssentre, togstasjoner, flyplasser og skoler.

 

2021-03-16_11-31-20.jpg

 

Siden det ikke kreves noen forkunnskaper for å bruke Cleanslate UV løsningen, kan man med enkle skilt og visuell informasjon oppfordre alle til å benytte løsningen.

2021-03-16_11-37-18.jpg

 

Så hva egentlig UV-C lys, og hvordan kan det ta knekken på virus og bakterier?

UV-C lys er naturlig, men vi er beskyttet fra det grunnet ozonlaget rundt jorden. UV-C strålende er korte bølgelengder som forstyrrer DNA og RNA i patogener og eliminerer deres evne til å replikere. De fjerner ikke cellene fysisk. Denne teknologien krever direkte synsfelt, så lyset må nå overflaten på stedet hvor bakterier eller virus skal deaktiveres.

2021-03-16_11-52-13.jpg

Kjemiske servietter skader berøringsskjermene og gir mye rom for manuelle feil. De fleste servietter krever at du lar den kjemiske løsningen ligge på overflaten, uberørt, i 2-4 minutter for at de skal være effektive. De fleste  produsenter av mobilenheter forbyr bruk av desinfeksjonsmidler på skjermen. Noen tillater en 'skånsom påføring' av 70% isopropylalkohol (70% IPA), men denne konsentrasjonen er ikke sterk nok til å drepe superbugs på telefoner. UV-C lyset er dermed overlegen sammenlignet med alternativene. 

 

Ta kontakt for mer informasjon rundt UV-C teknologien og Cleanslate UV løsningen.

info@direktronik.no

nexlan@nexlan.no

 

 

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×